رشد و نمو سریع گیاهان به کمک املاح مغذی معدنی بدون کاشت در خاک را گویند در این روش ریشه گیاهان در آب حاوی املاح لازم و یا محیط های راکد کرد و بدون جذب و فرسایش مثل شن و ماسه، شیشه آتشفشانی ،پشم ها و اسفنجهای معدنی و امثال اینها پرورش مییابد.
تاریخ هیدروپونیک
طبق تحقیقات این سبک از قرن ۱۸ میلادی انجام میشده اما با پیشرفت دانش شیمی آلی و تکنیک های غنی سازی و تلخیص املاح روش فعلی آن از سال ۱۹۳۰ توسط دانشمند آمریکایی در دانشگاه کالیفرنیا آغاز شد.

جنگ جهانی دوم با بروز مشکلات روزافزون حمل و نقل دریایی و سبزیجات تازه برای نیروهای رزمی نیروی دریایی آمریکا اولین و بزرگترین مزرعه هیدروپونیک را در سال ۱۹۴۴ در جزیرهای در آتلانتیک جنوبی راهاندازی کردند. و از طریق آن تمام سبزیجات و مورد نیاز نیروهای آمریکایی تا پایان جنگ را از همین مزرعه صنعتی تامین کرد.
پیشرفت در ساخت تجهیزات جانبی و ورود لوله های پلاستیکی، سیستم های مدیریتی و کنترل جدید و نیز پیشرفت های قابل ملاحظه در ساخت و تولید انواع لامپهای الکتریکی روشنایی این روش را تبدیل به صنعتی بیرقیب بازرگانی و استراتژیک نمود.

هیدروپونیک در زیردریاییها
تامین نیاز کلی زیردریاییهای ناوگان هستهای آمریکا توسط این روش صورت می گیرد که علاوه بر مزایای بهداشتی مقدار بسیار زیادی در فضای انبارش سبزیجات آماده صرفه جویی شده است.
تامین سبزیجات و مورد نیاز پنج هزار و چهارصد نفر پرسنل ناوهواپیمابرUSS امکان سفرهای دریایی محرمانه چندین ماهه بدون نیاز به پهلوگیری جهت تامین سبزیجات تازه و فاسد شدنی را فراهم میکند.
ایستگاه فضایی بین المللی
این روش تنها روش ممکن برای تامین مواد غذای تازه برای فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی می باشد

محدودیت های نور طبیعی
کیفیت نور مورد نیاز گیاه
شدت نور توزیع شده و متناسب بر روی گیاه
محدودیت طول روز
مشکلات کنترل حرارت